BİY

5 Mayıs 2009 Salı

Bülent Korkmaz'a Yapılan Jose Mourinho Muamelesi


Bülent Korkmaz Skibbe'nin gidişinden sonra ben de bir çok insan gibi sezonun geri kalan kısmı için iyi bir tercih olabileceğini düşünmüştüm. Artık çok fazla Hakan Ünsal seyretmemden midir? yoksa medyanın genelinin böyle düşünmesinden midir? sanki Galatasaray Bülent Korkmaz'ı değil de Jose Mourinho'yu takım başına getirmiş gibi bir durum ortaya çıktı.

Bülent Korkmaz Galatasaray kariyerine 4-3 lük mucizevi Bordeaux maçıyla başladı. Ortada iyi diye tabir edilecek bir futbol olmasa da Galatasaray'ın maçı kazanması bütün bunları örtbas etmişti. Konya'da alınan galibiyete rağmen oynanan kötü futbol Bordeaux maçı yorguluğuna kaleye şut çekmeden 2 gol bulduğu Bursa maçında oynanan oyun ise akılların Hamburg maçında olmasına bağlanıyordu. Galatasaray yine futbol oynayarak değil inanarak şampiyonluğa gidebileceğine iyice inanmaya başlamıştı ki işler Galatasaray için tersine dönmeye başladı. Galatasaray'a geldiği ilk günden beri Lincoln ile problem yaşayacağı düşünülen Bülent Korkmaz bu şekilde düşünenleri haklı çıkardı. 1-1 biten Hamburg maçında oyundan alınan Lincoln ile Bülent Korkmaz'ın tartışması alınan avantajlı skorun önüne geçti. Aynı haftasonu Lincoln Trabzon'a götürülüp oynatılmadı. Maçtan sonraki gün de milli takım arasını firsat bilen Lincoln yönetim izin vermemesine rağmen Brezilya'ya gitti. 1 hafta sonra dönen Lincoln'e 150 bin Euro ceza verildi. Hazır olmadığı gerekçesiyle oynatılmayan Lincoln Hamburg maçına saklandı denildi. Hamburg maçına saklanan lincoln ilk onbir bşladığı maçta hiç bir olumlu harekette bulunmadı. Galatasaray 2-0 öen geçtiği maçta Guerrero'nun art arda attığı 2 gole engel olamadı ve maç 2-2'ye geldi. Asıl enteresan olan maç 2-2 iken Lincoln'ün oyundan çıkması oldu. Daha sonraki dakikalarda Galatasaray 1 gol daha yedi ve Uefa Kupası'ndan elendi.

Artık Galatasaray'ın tek hedefi lig kalmıştı. Lige konsantre olması gerekiyordu ama Galatasaray daha ilk maçta darbeyi Eskişehirspor'dan yedi. Galatasaray maçı 1-0 kaybetti. 2 hafta sonra ise Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak şampiyonluktan uzaklaştı. Daha sonra Büyükşehir Belediye'yi yenerek uzaktan potaya girdi. Çünkü önünde kolay gibi gözüken 4 maç vardı. Ardından 2. Beşiktaş ile deplasmanda lider Sivas ile evinde oynayacak ligi tamamlayacaktı. 4'te 4 yaparsa ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluk potasında olabilirdi. Ama Galatasaray seyircisiz maçta Ankaraspor ile berabere kalarak 2 puan küme düşmeyi bu hafta matematiksel olarak garantileyecek Hacettepe'ye yenilerek 3 puan kaybetti. Galatasaray taraftarı da efsane kaptanlarını istifaya davet etti. Havalimanında futbolcuları protesto etti, telefon, dizüstü bilgisayar gibi elektronik cihazlar fırlattı. Büyük umutlarla gelen Bülent Korkmaz umutları boşa çıkarttı.

Bülent Korkmaz kariyer olarak bakıldığında Galatasaray için uzun vadede yeterli bir teknik direktör zaten değildi. İlk geldiği zaman medya tarafından abartılması insanları yanlış yollara sevk etti. Kayseri Erciyes ile kupa finali oynamış, Gençlerbirliği ve Bursaspor'da oldukça başarısız dönemler geçirmiş bir teknik direktörden insanlar Uefa Kupası gibi lig şampiyonluğu gibi şeyler bekledi. Hayal kurmak güzeldir ama arada gerçekçi de olmak lazım. Aksi takdirde çok büyük hayalkırıklıklarına maruz kalıyorsunuz.

Hiç yorum yok: